Onze primaire doelgroep zijn jongeren. Maar we zien dat in de leerdriehoek – jongeren, ouders en school- ook de school een belangrijke rol heeft in het weer motiveren van jongeren. We hebben daarom ook voor de scholen een aantal workshops ontwikkeld rondom motivatie(-problemen) en andere leerling gerelateerde thema’s.

Workshop Motivatie & Jongeren (Ouderavond)

Op verzoek van een school of de ouderraad kunnen we een ouderavond (of een deel)  invullen met een workshop onder de titel Motivatie & Jongeren. In deze workshop gaan we op een interactieve wijze met ouders het gesprek aan over motivatie(-problemen), hun rol daarin en welke strategieën wel/niet werken. De workshop duurt maximaal 1,5 uur. Meer informatie? Klik hier voor meer info of stuur ons een mailtje.

Afbeeldingsresultaat voor ouderraad

Workshop Lekker in je Vel (ouderavond)

Steeds meer jongeren kampen met psychische problemen: ze hebben weinig zin in het leven/school, zijn angstig,  trekken zich terug, gamen veel of zitten langdurig op sociale media of erger raken verslaafd. Dat welbevinden heeft invloed op de schoolprestatie. 

In deze workshop (2x 45 minuten) gaan we met ouders aan de slag rondom het thema Lekker in je Vel. Hoe herken je signalen, wat zijn oorzaken en wat kun je als ouder daar aan doen. Op een spontane, actieve manier betrekken we nadrukkelijk de ervaringen van ouders en jongeren in de workshop. Meer info? Neem dan contact met ons op.

Groepstraject Motivatie en Jongeren

Als een school een aantal jongeren heeft die nauwelijks gemotiveerd zijn kunnen we op verzoek van de school een ‘op-maat-traject’ maken, Move your Ass!  voor deze jongeren. Dit traject vindt onder schooltijd plaats en de kosten zijn voor de school. De groep is maximaal 8 personen. Meer info: zie flyer.

de kracht van de leraar
(Met dank aan Th@taalig voor de foto)

Workshop Energizers

Docent? Herken je dit. Je komt je klas binnen en leerlingen hangen er als een zak bij, je moet alles vragen, je moet er alles uitrekken en je werkt keihard maar hebt het gevoel dat je aan een dood paard trekt. Kortom: er zit geen beweging in. Doorgaan met je les of nog harder werken (preken/straffen/belonen) werkt maar heel kort en dus is het raadzaam andere tools in te zetten. Energizers kunnen dan een goede werkvorm zijn. Maar welke energizers zijn er en hoe doe gebruik je ze? Dat willen we in deze korte workshop van een lesuur met jullie oefenen. Want wij weten uit ervaring dat energizers pas ‘aanslaan’ als je zelf ermee geoefend hebt.

Meer info: neem contact met ons op en zie bijgaande flyer.

Workshop Motivatieproblemen (voor docenten)

Hoe krijg jij als docent leerlingen weer in beweging als ze minder of niet gemotiveerd zijn. In deze workshop gaan we in op herkennen van signalen, kijken we naar oorzaken en reiken oplossingen aan. Jullie ervaringen worden nadrukkelijk meegenomen in deze actieve workshop van 2 lesuren.

Meer info in flyer of meld je hier aan!